X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Guvernul confirmă întîlnirea lui Recean cu aleși din Găgăuzia

20 sep. 2023,, 14:15   Politică
3372 0

După ce în spațiul public s-a vehiculat despre o „întrevedere secretă” a premierului cu deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei, Guvernul confirmă întrevederea. Conform purtătorului de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, discuțiile au vizat sincronizarea agendei comune.

„A fost o întîlnire recentă a premierului Dorin Recean cu 9 reprezentanți ai Adunării Populare din UTA, în care s-a vorbit despre sincronizarea unei agende comune, vizînd promovarea bunăstării comunității în Regiune. Într-o demonstrație unanimă față de principiile democrației, premierul Recean și deputații Adunării Populare au conchis că respectarea legii este fundamentală și că integritatea aleșilor locali se află în centrul unei guvernări transparente și responsabile”, afirmă Daniel Vodă.

Precizăm că, miercuri, după mai multe încercări eșuate de a numi Comitetul Executiv, Adunarea Populară în a aprobat componența din a noua încercare. Se întîmplă după întrevederi ale Evgheniei Guțul cu oficiali turci și cu ambasadorul Rusiei, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Pe fundalul blocajului din Găgăuzia, în spațiul public se vehicula că Recean ar pune presiuni pe aleșii locali din regiune.

0
0
2
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?