X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Guțul a încălcat mai multe proceduri în timpul învestirii sale

20 iul. 2023,, 10:52   Politică
6378 0

Debut cu stîngul pentru Eugenia Guțul, care a încălcat mai multe proceduri în timpul învestirii sale în funcția de bașcan al Găgăuziei.

În timpul jurămîntului, aceasta nu și-a pus mîna pe Constituție, un gest sfidător care a fost, însă, corectat de Dmitri Konstantinov. Președintel Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a intervenit rapid, i-a luat mîna și i-a pus-o pe Constituție, transmite Deschide.

De asemenea, la finalul citirii jurămîntului, Guțul a mai făcut un gest de dispreț față de R. Moldova. Ea a sărutat doar drapelul autonomiei găgăuze, evitînd să sărute drapelul R. Moldova.

După ce a coborît de pe scenă, Eugenia Guțul nu a mai avut timp de persoanele adunate acolo. Mai mult, aceasta și-a stricat din start relația cu presa, refuzînd să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Presa, care a vrut să afle din ce surse a fost finanțată ceremonia în cadrul căreia a fost învestită Guțul, inclusiv onorariile artiștilor care au evoluat pe scena de la Comrat, a fost ținută departe de noul bașcan de reprezentanții fostului Partid „ȘOR”.

Amintim că Curtea de Apel Comrat a confirmat pe 22 mai legalitatea rezultatelor alegerilor bașkanului Găgăuziei, precum și a validat mandatul Eugeniei Guțul.


De menționat că Eugenia Guțul l-a învins în turul II al alegerilor bașkanului pe socialistul Grigori Uzun.

În cadrul campaniei electorale, Eugenia Guțul și formațiunea care a înaintat-o, Partidul ”ȘOR”, au fost acuzați de coruperea alegătorilor, transportare organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasare a afișajului electoral în locuri nepermise și achitare a mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate.

16
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?