X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Grosu despre concursul pentru șefia PG

16 feb. 07:15   Politică
2578 0

Președintele Legislativului, Igor Grosu își dorește ca în urma concursului pentru funcția de procuror general să iasă învingător un candidat care „să se apuce ulterior de treabă”.

Grosu a ezitat să spună dacă în lista actualilor candidați se regăsește vreun nume care ar fi demn să schimbe lucrurile în sistemul Procuraturii, dar a subliniat că fiecare merită o șansă.

„Merge concursul înainte, să meargă sănătos. O să vedem ce o să iasă. Eu aștept ca acolo să iasă cineva care să se apuce de treabă, iată astea sînt așteptările mele. Sunt patru candidați, din care o să alegem doi, care o să fie trimiși la Vetting și o să vedem rezultatul. O să aibă șanse să se manifeste... Haideți să dăm șansa oamenilor să se manifeste”, a subliniat Igor Grosu în cadrul ediției de joi, 15 februarie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Patru din cei șase candidați la șefia Procuraturii Generale au fost admiși la etapa de interviu. Este vorba despre procurorul Igor Demciucin, procurorul Octavian Iachimovschi, actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, și juristul Andrei Coca.

Avocatul Ilie Rotaru a fost exclus din concurs pentru neîntrunirea unor condiții stipulate, iar avocatul Serghei Perju nu a ajuns la etapa de interviu, fiindcă a depus la concurs un dosar incomplet.


De altfel, avocatul Serghei Perju a contestat, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), hotărîrea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), prin care a fost exclus din concurs. Perju susține că motivele prezentate de CSP ar fi ilegale și i-ar încălca drepturile.

Avocatul mai spune că ar fi fost exclus abuziv din concurs și că CSP ar fi încălcat Constituția, Codul Administrativ și Legea cu privire la Procuratură.

Postul de procuror general a devenit vacant după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din funcție, iar concursul a fost anunțat pe 22 octombrie, fiind ulterior prelungit pînă pe 29 decembrie.

1
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?