X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Germania salută recomandarea CE de a acorda Republicii Moldova statutul de candidat

20 iun. 2022,, 13:30   Politică
2342 0

Ministrul Federal al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, a declarat luni că salută recomandarea Comisiei Europene (CE) de a acorda Ucrainei și Moldovei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

"Nu trebui să acționăm în baza unei formule, este necesar să folosim acest moment istoric și să dăm de înțeles Ucrainei din punctul de vedere al perspectivei sale, că <...> este un candidat la familia noastră europeană de mulți ani, deși provocările și sarcinile pentru acest proces sînt, desigur, incredibil de mari", a declarat Baerbock la sosirea la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE de la Luxemburg. Ea a precizat că același lucru este valabil și pentru Republica Moldova. "Trebuie să ne uităm la situația actuală din Republica Moldova. Guvernul, care face totul nu numai pentru a trăi după valorile europene în țara sa, ci și pentru a da de înțeles faptul că depune toate eforturile pentru a sprijini Ucraina în situația actuală", a spus ministrul German de Externe.

"De aceea, salutăm călduros propunerea Comisiei Europene, care a fost pregătită în ultimele zile", a subliniat Baerbock. "Acesta este un moment istoric și cred că toată lumea ar trebui să conștientizeze faptul că avem o responsabilitate specială nu numai de a da de înțeles Ucrainei că aparține Europei, că îi sîntem recunoscători pentru protejarea valorilor europene, ci și de a o accepta în cercul nostru european". În opinia sa," acum ar fi cinic" să discutăm dacă Ucraina sau Moldova au îndeplinit criteriile care se aplică candidaților la aderarea la UE. "Sîntem într-o poziție în care trebuie să luăm o decizie", crede ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?