X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Fostul procuror municipal, Ivan Diacov, citat la PG

14 feb. 2022,, 11:24   Politică
3780 5

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a fost citat la Procuratură. Despre aceasta a anunțat însuși Diacov pe pagina sa de Facebook.

Ivan Diacov este așteptat la Procuratură pe data de 15 februarie curent, pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit într-un dosar penal pentru exces de putere și abuz în serviciu. În citație se menționează că urmărirea penală a fost inițiată aferent unui alt dosar pe numele unui cetățean, Nicolae Bodrug, cercetat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

„Azi în Republica Moldova nimeni nu se mai miră de abuzurile justiției, în special cele ale procurorilor”, a comentat Diacov pe pagina sa de socializare.

Fostul procuror al municipiului Chișinău consideră că citația pe care a primit-o este rezultatul criticilor pe care le-a făcut în legătură cu acțiunile oamenilor legii din ultima perioadă.

„După arestul ilegal al procurorului general Stoianoglo, după circul organizat cu percheziționarea teatrală cu mascații SIS și batjocora înscenată celor 14 foști deputați comuniști cu reținerea ilegală a celor cinci în frunte cu doamna Ivanov, se lasă impresia, că procurorii noștri au „verde” la tot ce se mișcă împotriva „sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco. Da, eu am criticat deciziile greșite si abuzive a procurorilor adoptate pe cazurile menționate mai sus și nu numai. Oare să fie poziția mea profesională (civică) pretext pentru a mă intimida și a mă persecuta?”, se întreabă Diacov pe Facebook.


Potrivit lui Diacov, în ziua în care a primit citația procurorilor, a primit și citație în instanță unde a fost acționat de către fostul șef al PA, Viorel Morari.

„Acesta insistă să-i plătesc 50 000 lei pentru lezarea onoarei și demnității, pe care el cică le are”, mai scrie Diacov.

Fostul procuror al municipiului Chișinău vorbește despre un atac concertat împotriva lui organizat de procurorul general interimar.

„Că este un atac concertat asupra mea din partea domnului Robu și al “șefului” său Morari nu mă îndoiesc. Dar aș fi curios să privesc în ochii domnului Robu să văd cam în ce condiții 10 ani în urmă eu mi-aș fi depășit atribuțiile de serviciu și care sunt acele urmări grave, care ar fi intervenit ca consecință a presupusului exces de putere din partea mea ca procuror. Să fie oare acest dezmăț al procurorilor o simplă răfuială organizată de odiosul procuror plahotniuchist Viorel Morari, sau în spate este o comandă politică, care are scop de a-mi astupa gura prin intimidări? Dumnezeu să te ferească de judecata măgărească”, scrie Diacov.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?