Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fostul deputat Vladimir Vitiuc rămîne în arest la domiciliu

12 apr. 2022,, 10:26   Politică
2962 0

Fostul deputat Vladimir Vitiuc, învinuit de îmbogăţire ilicită în dosarul parlamentarilor comuniști, care au trecut la democrați în 2015, a fost lăsat să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Chişinău a respins, luni, demersul procurorilor anticorupţie privind revenirea lui Vitiuc în penitenciar şi a menţinut decizia instanţei de fond, transmite Noi.md cu referire la anticorupție.md.

Decizia a fost luată în lipsa lui Vitiuc, acesta fiind reprezentat de apărători, care au invocat că clientul lor este afectat de hemoragie după ce a fost operat în timp ce se afla în arest preventiv.

Curtea de Apel programase să se pronunţe luni şi în privinţa foștilor deputaţilor Sergiu Sîrbu şi Artur Reşetnicov. Instanţa a amînat pentru marţi examinarea demersului în privinţa lui Sergiu Sîrbu, care nu s-a prezentat la şedinţa de judecată.

Prelungirea mandatului de arestare în privinţa lui Artur Reşetnicov a fost amînată pentru vineri după ce avocaţii fostului deputat au anunţat instanţa că clientul lor a fost internat în spital luni dimineaţă.


Amintim că săptămîna trecută Curtea de Apel Chişinău a dispus transferarea ex-deputatului Anatolie Zagorodnîi pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, după ce Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu, la fel ca pe Reşetnicov, Sîrbu şi Vitiuc.

Cei patru foști parlamentari transfugi au fost puşi sub arest preventiv pentru 30 de zile pe 4 februarie curent. Violeta Ivanov a primit atunci mandat de arestare pentru 20 de zile, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?