X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Filip: Moldova și Ucraina trebuie să depună împreună cerere de aderare la UE

13 apr. 2018,, 17:20   Politică
4252 22

Moldova și Ucraina trebuie să examineze posibilitatea depunerii comune în viitor a unei cereri de aderare la Uniunea Europeană.

O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, într-un interviu pentru publicația ucraineană „Adevăr european“, relatează Noi.md.

„Cred că merită să facem acest lucru împreună. Vom putea realiza mai multe dacă vom acționa împreună – și cu Ucraina, și cu Georgia. Țările noastre au deja un acord de asociere, avem regimul fără vize”, a remarcat Pavel Filip.

El a menționat, de asemenea, că aceasta nu este doar o cerere comună – față de cele trei țări pot fi aplicate „diverse mecanisme speciale”.

„Dorim să ne adresăm împreună la UE cu privire la instrumentele financiare suplimentare pentru integrarea celor trei țări în Uniunea Europeană – acesta este scopul nostru comun. De aceea trebuie să ne conjugăm eforturile. Dacă vom vorbi împreună despre asta țărilor membre ale Uniunii Europene, putem fi mai convingători”, a subliniat el.


În același timp, Pavel Filip a recunoscut că Moldova nu va fi pregătită să depună cerere în următorii doi ani. „Nu cred că vom fi gata nici în acest an, nici chiar în 2019”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?