Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Fără Iohannis și Zelensky la parada militară! Președinții Ucrainei și României nu au putut ajunge la Chișinău

27 aug. 2021,, 11:27   Politică
3257 24

Aeronava prezidențială ucraineană A319 UR-ABA a plecat la Aeroportul de rezervă din Odessa, după ce a efectuat mai multe manevre de zbor deasupra orașului, pentru a putea ateriza pe Aeroportul Internațional, însă fără nici un rezultat.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile (AAC), decizia de a se întoarce la Odesa, aeronava prezidențială în care se afla președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a fost luată de comandantul avionului.

Amintim că, din cauza ceții dense, care s-a lăsat astăzi asupra Republicii Moldova, președinții României, Klaus Iohannis și cel al Ucrainei Vladimir Zelenski, nu pot ajunge la timp la evenimentele dedicate celor 30 de ani de la obținerea independenții Republicii Moldova, care urmează să se desfășoare la Chișinău, iar cei doi șefi de state sunt așteptați ca invitați.

Cu referire la sosirea lui Iohannis la Chișinău, responsabilii din cadrul AAC afirmă că, aeronava cu cortegiul președintelui României așteaptă la sol în București îmbunătățirea condițiilor meteo din Republica Moldova pentru a putea ajunge la evenimentele din capitala noastră.

Precizăm că, la Chișinău, ca oaspete la aceste evenimente se află și președintele Poloniei, care a sosit în Moldova ieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?