Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Expertă anticorupție, despre premiul Maiei Sandu de 30 000 de euro

16 ian. 11:43   Politică
4763 1

„Banii nu sînt cadouri admisibile. Nu au voie să primească așa cadouri demnitarii de stat”, afirmă fosta vicedirectoare CNA, Cristina Ciubotaru, cu referire la pemiul Maiei Sandu de 30 000 de euro, oferite de primarul Timișoarei.

„Orice oferire de bani funcționarului public este un act de corupție”, a declarat experta anticorupție în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Demnitarii de stat nu au voie să primească astfel de cadouri. În general, Legea 82 din 2017 este prima lege care a definit regimul cadourilor de o manieră mai largă decît s-a făcut anterior. Și pentru că exista această neînțelegere cu privire la bani, anume în legătură cu asta s-a spus expres că banii nu sînt cadouri admisibile. Se prezumă că orice oferire de bani este un act de corupție, este o mită”, a declarat Cristina Ciubotaru.

„Orice instrument de plată este calificat de lege ca fiind un cadou inadmisibil și un singur lucru care poate să fie făcut e să fie declarat acest „cadou”, dar în primul rînd un astfel de cadou se refuză”, a mai adăugat Ciuboatru.

Președinta Maia Sandu este prima laureată a Premiului Timișoara pentru Valori Europene, premiu dotat cu 30.000 Euro. Șefa statului a primit distincția, în timp ce se afla la Timișoara, la invitația primarului Dominic Fritz, în perioada 12-13 ianuarie 2024.

49
5
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?