X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Nu trebuie să împiedicăm Guvernul, ci să ne adresăm la el și să fim auziți

14 apr. 2020,, 18:00   Politică
4414 1

Opozițiile ar trebui mai puțin să împiedice Guvernul, dar să se adreseze la el și să fie auzită. Țara noastră va trece prin multe alte încercări și acestea pot fi depășite nu prin dezbateri politice, ci prin activitatea eficientă a Guvernului și sprijinul opoziției.

Această opinie a fost exprimată de sociologul Ian Lisnevschi în cadrul unei ediții speciale cu Elena Levițkaia-Pahomova pe postul TV NTV-Moldova, evaluînd situația din țara noastră în timpul pandemiei COVID-19, precum și recenta hotărîre a Curții Constituționale, care a recunoscut legea privind pachetul de măsuri anti-criză, pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea în Parlament, drept neconstituțională, relatează enews.md

Potrivit acestuia, toți experții și politicienii europeni susțin că în acest moment nu există acțiuni corecte sau greșite. Nicio țară nu a fost pregătită pentru această situație. Prin urmare, chiar și țările dezvoltate renunță la conflicte politice.

„Ceea ce s-a întâmplat a arătat că nu există un control total asupra Curții Constituționale. În acest caz opoziția a apelat la măsuri orientate spre protejarea interesului economic. Iar atunci cînd Sandu a ajuns la guvernare, acțiunile ei au arătat ca niște campanii de lobby”, a declarat Ian Lisnevschi.

El a recunoscut că, din păcate, încercările de politizare a situației și a acțiunilor Guvernului care a aprobat măsurile prioritare pentru protejarea agenților economici și a persoanelor vor continua.


„Avem nevoie de o cultură și strategie politică. Nu avem așa ceva. Or, există sute de alte metode de a contacta Guvernul în loc să se folosească declarațiile pe Facebook și să se demonstreze că acțiunile acestuia sunt insuficiente sau incorecte. Anume în cadrul unui dialog se vede cultura politică. Este bine că o parte din măsuri totuși a fost adoptată, în special în sectorul socio-economic. Dar Guvernul nu ar trebui să se gândească cum să depășească și să învingă opoziția. Împreună, ei ar trebui să se gândească cum să creeze o situație și să facă mai puține greșeli”, a spus Ian Lisnevschi.

El consideră că după pandemie ne așteaptă o criză economică. „În Europa deja sînt câteva milioane de șomeri. Da, Moldova nu a permis o creștere bruscă a numărului de îmbolnăviri, dar acest lucru nu înseamnă că am depășit riscul care ne așteaptă.

„Trebuie mai puțin să împiedicăm Guvernul și să ne adresăm la el și să fim auziți”, s-a arătat convins sociologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?