Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Expert, despre începerea negocierilor: „Nimeni nu promite că ni se vor face concesii”

14 dec. 2023,, 07:45   Politică
4182 0

Indiferent de concluziile Summitului UE, cea mai importantă realizare bifată pînă în prezent de Republica Moldova rămîne obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Opinia a fost exprimată de Natalia Stercul, director al Asociației pentru Politică Externă, în cadrul ediției de miercuri, 13 decembrie, a emisiunii „Alternativa” de la TV8.

La fel ca și alți experți, Stercul admite că demararea procesului de negocieri ar putea fi amînată pînă cînd Republica Moldova va fi cu adevărat pregătită pentru acest proces. Între timp, spune experta, țara noastră ar trebui să valorifice la maximum statutul candidat pentru aderarea la UE, pe care l-a obținut datorită geopoliticii cauzate de războiul din țara vecină - Ucraina.

„Nimeni nu promite că ni se vor face concesii în continuare pe această cale. Trebuie să lucrăm din greu în problemele legate de reforma justiției, lupta împotriva corupției și de-oligarhizării”, a subliniat directorul Asociației pentru Politică Externă.

În opinia Natalie Stercul, o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare ar putea fi luată în primăvara anului viitor sau cînd țara noastră va fi pregătită.


Joi, 14 decembrie, începe Summitul Uniunii Europene la care va fi pusă la vot recomandarea Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE.

7
2
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?