Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Executivul - în dialog cu cetățenii în Orășelul European, inaugurat în Piața Marii Adunări Naționale

14 mai. 2023,, 10:00   Politică
2829 1

Evenimentele dedicate marcării Zilei Europei 2023 au continuat sâmbătă cu inaugurarea în centrul capitalei a Orășelului European.

La festivitatea de deschidere a participat prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, și toți ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră.

„În Orășelul European am văzut diversitatea și frumusețea unității europene, un proiect care unește oameni din întreaga Europă pentru pace, pentru modernizarea comunităților și pentru prosperitate. Am întâlnit cetățeni hotărâți, care își doresc o Moldovă europeană, prosperă și puternică. Suntem europeni și construim Europa acasă împreună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Peste 150 de reprezentanți ai instituțiilor publice au discutat cu cetățenii, au informat despre programele realizate în beneficiul oamenilor, oportunitățile de sprijin al antreprenorilor, tinerilor, fermierilor, dar și despre modalitățile de accesare a programelor din domeniul educațional, cultură, știință, energie, financiar, mediu ambiant.

Orchestra și trupa de hipism a Ministerului de Interne a prezentat vizitatorilor un program special, care a continuat cu diverse manifestări artistice, iar subdiviziunile din sistemul afacerilor interne au desfășurat acțiuni de informare și de prezentare a proiectelor europene realizate în Republica Moldova.


Ediția anului 2023 a Zilei Europei este marcată în mai multe regiuni ale țării, unde sunt organizate diverse activități și evenimente culturale, realizate de proiectele finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu autoritățile publice locale, cu rețeaua de Eurocluburi și Centrele de informare europeană din întreaga țară.

Guvernul Republicii Moldova a fost reprezentat în cadrul Orășelului European de 30 de instituții – ministerele, inclusiv agențiile din subordinea lor: Autoritatea Aeronautică Civilă, Calea Ferată din Moldova, Administrația de Stat a Drumurilor, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția Națională Transport Auto, Armata Națională, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Biroul Relații cu Diaspora, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenția Moldsilva, Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Agenția Apele Moldovei, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, Agenția Națională Antidoping, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor, Agenția de Stat pentru Protecția Intelectuală, Biroul Național de Statistică, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Agenția pentru Eficiență Energetică, Casa Națională de Asigurări Sociale.

1
1
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?