X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Examinarea dosarului în care figurează fostul președinte, Igor Dodon, reluat la CSJ

17 iul. 2023,, 11:13   Politică
3093 0

Examinarea dosarului în care fostul președinte, Igor Dodon, este acuzat de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale, este reluată luni, 17 iulie, de Curtea Supremă de Justiție.

Completul format din judecătorii Anatolie Țurcan, Ion Malanciuc și Gheorghe Eremciuc ar urma să continue examinarea probelor acuzării, după ce Curtea Constituțională a respins demersul apărătorilor lui Igor Dodon de suspendare a deciziei privind transferarea temporară a judecătorilor din instanțele inferioare la CSJ, anunță Noi.md cu referire la anticoruptie.md

Apărătorii fostului președinte au depus un demers prin care au cerut Curții Constituționale să verifice legalitatea procedurii de transfer a judecătorilor, numiți temporar la Curtea Supremă de Justiție. În una din declarațiile sale anterioare, și Igor Dodon a menționat că magistrații ar fi delegați în instanța supremă printr-o „procedură netransparentă”.

Prin decizia din 8 iunie, președintele Curții Constituționale a respins cererea de suspendare, iar ulterior, și anume în data de 29 iunie, Plenul a aprobat documentul, cu formularea unei opinii separate.

Dosarul a ajuns la CSJ în luna mai 2022. Mai multe ședințe au fost amînate, iar completele de judecători – schimbate, inclusiv din cauza cererilor de abținere. Igor Dodon pledează nevinovat.

1
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?