Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Evghenia Guțul, audiată de procurorii anticorupție

2 apr. 15:14   Politică
3599 0

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost audiată astăzi la Procuratura Anticorupție (PA) unde i-au fost înaintate acuzații.

Evghenia Guțul a spus că a fost audiată timp de două ore de către procurorii anticorupție.

Redacția Noi.md a expediat o solicitare Procuraturii cu rugămintea de a oferi detalii în privința audierilor de astăzi ale Evgheniei Guțul și sîntem în așteptarea unui răspuns.

Menționăm că în ianuarie curent, partidul Șor a fost lichidat și radiat din Registrul persoanelor juridice, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care l-a scos în afara legii. Procuratura investighează un dosar de finanțare ilegală a formațiunii. Potrivit oamenilor legii, acolo sînt circa 50 de învinuiți.

Amintim că recent șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin, a venit recent cu detalii din acest dosar. Oamenii legii au făcut publice mai multe înregistrări audio din acest dosar.


Totodată, la ședința de judecată pe dosarul deputatei Marina Tauber și a finanțării ilegale a partidului Șor, a fost audiat un curier care repartiza bani pentru organizarea protestelor antiguvernamentale. Acesta a spus că pe parcursul a circa două luni, el primea genți cu 2-3 milioane de lei și repartiza banii în raioanele din nordul Moldovei.

Președinta Maia Sandu a spus anterior că atît timp cît Evghenia Guțul lucrează pentru o grupare criminală, nu are ce căuta în Guvern.

12
1
0
3
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?