X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Europarlamentari: R. Moldova a făcut pași importanți în procesul de aderare la Uniunea Europeană

4 oct. 2023,, 09:41   Politică
2646 0

Republica Moldova a făcut pași importanți în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de europarlamentari, în cadrul sesiunii plenare, care are loc în Strasbourg.

Astfel, ieri seară au fost discutate cele mai recente progrese ale țării noastre, iar joi urmează să fie votată o rezoluție, privind începerea negocierilor de aderare a țării noastre, la Uniunea European.

„Ne bucură să vedem că guvernul moldovean și cetățenii sprijină cu fermitate calea către democrație și către Europa. Acest lucru se vede cît se poate de clar mai ales la capitolul energetic și economic. În pofida numeroaselor provocări, Moldova a dat dovadă de o solidaritate extraordinară față de Ucraina”, a spus secretarul de stat pentru UE al Spaniei, Ignacio Navarro Rios.

„Republica Moldova trebuie să primească undă verde pentru deschiderea dosarului de aderare. Este un mesaj pe care instituțiile l-au transmis în acest an, este mesajul pe care îl vom transmite din nou în rezoluția din această săptămînă”, a spus europarlamentarul Dragoș Tudorache.

„Republica Moldova este stat candidat pentru aderarea la UE. Cetățenii Republicii Moldova își doresc să trăiască la fel ca noi în libertate, democrație. Noi membrii Parlamentului European trebuie să spune foarte clar că într-o zi Republica Moldova va fi mereu al UE și cel mai important că cetățenii vor avea exact aceleași drepturi ca toți cetățeni din celelalte state membre ale UE”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.


„Felicit din toată inima toți moldovenii conduși de curajoasa lor președină, Maia Sandu, pentru progresele lor pe drumul spre UE și declar susținerea fără ezitare pentru calea lor europeană”, a spus europarlamentarul Anna Fotyga.

În aprilie 2023, Parlamentul European a cerut ca negocierile de aderare la Uniunea Europeană să înceapă pînă la sfîrșitul anului 2023, dacă Republica Moldova va îndeplini cele nouă recomandări ale Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor de aderare.

7
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?