X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Duma de Stat a apreciat primele declarații ale lui Sandu după victoria în alegeri

16 noi. 2020,, 15:05   Politică
4643 4

Primele declarații ale Maiei Sandu, care a învins în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, cu privire la redresarea economică ca principală prioritate a țării, inspiră speranță pentru o cooperare constructivă a Rusiei cu noul lider al țării, a declarat pentru RIA Novosti membrul comitetului Dumei de stat pentru afacerile internaționale, Elena Panina.

"Maia Sandu este cunoscută drept politician pro-occidental și susținător al relațiilor strînse cu România. Totodată, primele sale declarații după victoria electorală, în care prioritatea principală a fost anunțată restabilirea economiei țării, inspiră speranță pentru cooperarea constructivă a Rusiei cu noul lider moldovenesc", a spus Panina.

Parlamentara a amintit că Moldova este legată de FR de relații economice foarte strînse, de dezvoltarea cărora depinde în mare măsură bunăstarea moldovenilor. De asemenea, Rusia este o piață tradițională de desfacere pentru vinul moldovenesc, pentru producția agricolă, care, după cum crede Panina, nu este primită în Europa.

"Principalul lucru este ca primele declarații ale lui Sandu să nu fie în contradicție cu acțiunile ei adevărate. Noile autorități trebuie să înțeleagă că orice tentativă de "dezghețare" a conflictului transnistrean sau de scoatere a pacificatorilor ruși de acolo vor fi urmate de consecințe grave pentru țară", a constatat deputatul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?