X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Dodon va participa la deschiderea celui mai mare aeroport din lume

25 oct. 2018,, 16:00   Politică
2931 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va pleca la Istanbul pe 29 octombrie, cu ocazia Zilei fondării Republicii Turcia, la invitația președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. În cadrul vizitei se preconizează participarea şefului statului moldovenesc la ceremonia de deschidere a celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care va deveni şi cel mai mare aeroport din lume.

Declaraţia a fost făcută de liderul moldovean în cadrul întrevederii sale cu ambasadorul turc în Republica Moldova, Gürol Sökmensuer, cu care a discutat rezultatele vizitei Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova și pașii planificați de cele două prăţi pentru perioada următoare, transmite Noi.md.

Igor Dodon a mulțumit părții turce pentru asistența acordată în organizarea vizitei la cel mai înalt nivel. El a subliniat necesitatea unor eforturi de punere în aplicare a înţelegerilor și acordurilor semnate pentru a asigura un parteneriat strategic între țările noastre.

Părțile au discutat despre importanța implementării unor proiecte comune în domeniul economic și cel social. Este vorba despre intrarea unor bănci turcești pe piața bancară a țării noastre, dar și despre diverse proiecte pentru realizare la Chișinău și Comrat.

Plus la aceasta, părțile au discutat despre acordurile la care au ajuns Primele Doamne ale celor două ţări privitor la acordarea de asistență Secţiei de Hematologie Oncologică Pediatrică din cadrul Institutul Oncologic din Republica Moldova în scopul creşterii calității tratamentului copiilor diagnosticați cu boli oncologice. În acest context, Emine Erdogan și Galina Dodon au făcut deja un schimb de scrisori.


La întrevedere a participat şi administraţia agenției guvernamentale turce TIKA. Reprezentanţii administraţiei au asigurat că, în prezent, în clădirea Preşedinţiei R. Moldova au loc ultimele lucrări de ajustare şi reglaj, astfel încît, la începutul lunii decembrie personalul Administrației Prezidențiale să se poată muta în clădirea renovată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?