X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Dodon: Statutul de observator la UEE nu contravine legislației

15 mai. 2018,, 15:50   Politică
3827 2

Acordarea statutului de observator Moldovei în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) nu se află în contradicție cu legislația țării și acordurile internaționale semnate de Republică cu partenerii externi.

Acest lucru a fost menționat pentru TASS de către președintele Moldovei, Igor Dodon, care a comentat declarația Partidului Democrat precum că această decizie se putea lua fără aprobarea Guvernului și Parlamentului.

„Conform Constituției, președintele este responsabil pentru politica externă a țării și are dreptul de a semna acorduri internaționale. Statutul țării de observator la CEEA nu contrazice niciun acord internațional semnat de țara noastră, nici angajamentele pe care ni le-am asumat față de partenerii străini. În același timp, el oferă mari oportunități pentru dezvoltarea economică a țării, ne va permite să ne mărim exporturile către piețele tradiționale”, a subliniat Dodon.

În același timp, el a amintit că „șeful statului a fost ales prin vot popular, spre deosebire de majoritatea parlamentară, pe care Partidul Democrat, obținînd la alegeri 19 din 101 locuri, a format-o prin metode dubioase“.

Dodon a spus că „Partidul Democrat face astfel de declarații sub presiunea Occidentului, în legătură cu viitoarele alegeri parlamentare din toamnă, în speranța de a obține voturi suplimentare din partea electoratului proeuropean de dreapta”. „Însă liderii acestui partid, obișnuiți să adapteze, cu acordul tacit al Occidentului, la interesele lor Constituția și legile, trebuie să înțeleagă că vremurile se schimbă și samavolnicia lor, inevitabil, se va sfîrși”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?