X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Dodon, neagă zvonurile apărute: Vreau să devin deputat nu prin ușa din spate dar prin ușa din față

9 mar. 2021,, 20:24   Politică
2751 5

După ce au apărut mai multe zvonuri prin care se sugerează faptul că un deputat socialist își va da demisia pentru a face loc în parlamentul Republicii Moldova fostului președinte al țării Igor Dodon, astăzi liderul PSRM a venit cu o reacție în acest sens.

”Eu vreau să devin deputat nu prin ușa din spate dar prin ușa din față. Zvonurile că nu știu ce deputat își va da demisia pentru ca să devin eu deputat sînt doar speculații”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

Totodată acesta a spus că cel mai probabil în acest an în țara noastră vor avea loc alegeri anticipate, dar asta doar după un dialog cu instituția prezidențială.

”Eu totuși las ușa deschisă, eu consider că e necesar dialog. Indiferent pentru cine au votat oamenii. Alegerile pot avea loc după ce stabilizăm situația pandemică. Să vorbim despre alegeri anticipate rapide ar fi foarte cinic, trebuie să lăsăm deoparte confruntările și să vedem cum ne isprăvim cu problema numărul 1 – COVID-19”, a declarat liderul PSRM.

Acesta a reamintit încă odată despre cele trei scenarii posibile.


”Sau se numește un Guvern temporar, sau forțele politice găsesc limbă comună și mergem la anticipate dar nu acum, avem sarcina să stabilizăm situația să aducem în țară 1 miliond e vaccine și după aceia poți să mergi în campanie electorală. Cum poți să mergi în campanie electorală acuma cu mii de cazuri de covid în fiecare zi. Se merge în anticipate în septembrie, octombrie, noiembrie pînă atunic forțele politice din parlament modifică bugetul dacă este necesar, procurăm vaccinele, stabilizăm situația pentru că nu ne gîndim la ratingul partidului politic dar la binele oamenilor.

Sînt trei scenarrii posibile

1. dialog între instituții de stat și forțele politice de bază – rezultat pote fi sau numirea unui guvern sau convenirea unor alegeri parlamentare anticipate

2. Guvernul interimar Ciocoi pentru doi zile înainte, scenariu dificil care ar trebui parlamentul să le ofere competențe suplimentare. Parlamentul ar putea declanșa stare de urgență.

3. se încearcă să se găsească soluția juridică – modificarea juridică, suspendarea președintelui, sau CC dă o nouă interpretare”, a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?