Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Dodon, la prima ședință de judecată în dosarul privind luarea de mită

17 oct. 2022,, 10:49   Politică
2795 0

La Curtea Supremă de Justiție are loc prima ședință de judecată în dosarul în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit că a luat bani de la Vladimir Plahotniuc.

Fostul șef de stat spune că dosarul penal se bazează pe o înregistrare video ilegală și că va avea 150 de martori în procesul de judecată, transmite jurnal.md.

„Toată învinuirea se bazează pe două aspecte. O înregistrare video ilegală. Plahotniuc nu avea dreptul să facă această înregistrare, nu este autorizat de Procuratură, de judecată să înregistreze președintele țării. Prezintă acest video aici, nici măcar nu originalul. Al doilea aspect pe care se bazează acest proces penal sînt așa-numiții „martori”.

Doi martori principali sînt Plahotniuc și Iaralov care au fugit din țară. În calitate de pseudomartori sînt doi deputați PAS - Oazu Nantoi și Lilian Carp. Trei foști deputați Platforma DA - Năstase, Slusari și Reniță. Și patru foști deputați PD - Diacov, Filip, Candu și Cebotari. Toți spun că nu au asistat la discuții și că au văzut toate aceste informații în presă, însă procurorii îi aduc în judecată în calitate de martori. Noi vom avea peste 150 de martori de partea noastră care trebuie să explice ce s-a întâmplat în acea perioadă 3-10 iunie, pînă la fuga lui Plahotniuc din țară, atunci cînd eu eram nevoit să-mi ascund copiii pe la rude, să pun pază mai mare la Condrița, să chem garda tînără pentru că erau informații că vin să ne ridice cu forța sau chiar asasinare”, a declarat Dodon jurnaliștilor.

Chiar de la începutul ședinței, avocații lui Igor Dodon au solicitat recuzarea completului de procurori, invocînd că aceștia au fost aleși pentru acest dosar de un procuror general interimar.


Amintim că, în 2020, ex-deputatul Iurie Reniță, a publicat imagini video în care apare Igor Dodon, căruia Plahotniuc îi întinde o pungă neagră.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?