X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Dodon: Eu nu văd o coaliţie în următorul Parlament

21 dec. 2018,, 07:32   Politică
5343 6

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon spune că nu vede o coaliţie parlamentară după scrutinul din 24 februarie 2019.

Şeful statului a declarat deschis că Partidul Socialiştilor, al cărui preşedinte a fost Igor Dodon pînă la învestirea sa în funcţie, nu va face coaliţie cu nicunul din partidele ce vor accede în Legislativ.

„Daca socialiștii nu vor obține majoritate parlamentară, cel mai probabil vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în a doua jumătate a anului 2019. Eu nu vad coaliție in următorul Parlament. Partidul Socialiștilor nu are cu cine face coaliție. Cu cine? Cu Partidul Democrat? Cu Maia Sandu?”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că încă nu a luat o decizie dacă va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie. „Mă voi implica sau nu în campania electorala? Decizia o voi anunța pe 24-25 ianuarie. Mă voi consulta și cu cetățenii”, a anunțat Igor Dodon.

Președintele a făcut totalurile celor doi ani de activitate în funcția de șef al statului, menționînd că în cei doi ani au fost obținute rezultate iar instituția prezidențială a făcut față provocărilor.


„Am avut o luptă dintre instituții. Toate inițiativele președintelui au reieșit din interesele cetățenilor. Am evitat destabilizarea. Am ales calea de a veni cu inițiative și să blochez ceea cu ce nu sînt de acord”, a mai spus Igor Dodon.

Igor Dodon a anunțat că printre inițiativele sale se află și un proiect de lege privind interzicerea partidelor care promovează unionismul.

„Proiect de lege de interzicere a unionismului în Republica Moldova. Astfel de partide trebuie interzise prin lege. Tot ce este împotriva statalismului trebuie să fie interzis de lege”, a precizat șeful statului.

Referindu-se la politica externă a țării președintele a reiterat necesitatea promovării unui concept echilibrat.

„Considerăm că Republica Moldova poate supraviețui avînd relații bune și cu Estul și cu Vestul. Suntem pragmatici în relațiile cu Uniunea Europeană, vrem să păstrăm relațiile cu UE, avem regim liberalizat, comerț, avem unele probleme. Cred că ar trebui să revenim la comerțul asimetric. Cu SUA avem divergențe cu construcția ambasadei, dar avem parteneriat strategic care trebuie continuat”, a spus președintele.

Igor Dodon a confirmat faptul că pe 25 decembrie va avea o întrevedere cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski și a anunțat că va promulga legea ce permite operatorilor de telefonie din stînga Nistrului să desfășoare activități în dreapta Nistrului și viceversa.

Igor Dodon a propus crearea unei mișcări populare care să sprijine statul și președintele.

Igor Dodon a fost ales președinte al Republicii Moldova pe 13 noiembrie 2016 cu votul direct al cetățenilor și a fost învestit în funcție pe 23 decembrie a aceluiași an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?