Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Cel mai probabil nu voi rămîne în CMC, avem alte obiective

28 noi. 2023,, 09:31   Politică
3530 2

Socialistul Igor Dodon admite că ar putea candida la următoarele alegeri prezidențiale. Dodon a spus că, cel mai probabil, nu va rămîne în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Totodată, el va candida la funcția de lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În prezent, Dodon este secretar executiv al partidului.

La emisiunea Puterea a Patra de la N4, Dodon a spus că cel mai probabil nu va rămîne în CMC, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Dacă reușim să avem o înțelegere cu primarul general Ion Ceban despre conclucrarea în Chișinău, în interesul chișinăuienilor, o să iau decizia: este nevoie de prezența mea acolo sau nu este nevoie de prezență. Colegii sînt, sîntem 6 consilieri municipali. (…) Voi decide imediat după prima ședință”, a comunicat Dodon. „Eu consider că cel mai probabil nu voi rămîne în Consiliul Municipal, noi avem alte obiective. Noi probabil o să vorbim astăzi și de alegeri prezidențiale, și de unele aspectele ale PSRM – statut, program”, a adăugat el.

Dodon a menționat că PSRM își va modifica statutul și „cel mai probabil” se va reveni la funcția de președinte de partid. Întrebat dacă va candida la șefia PSRM, el a spus: „Vom vedea, evident că da. (…) Da voi candida, dacă voi fi susținut de colegi atunci ne mișcăm mai departe”.


La întrebarea dacă va candida sau nu la funcția de președinte al Republicii Moldova, Dodon a răspuns: „Noi o să decidem cu colegii. (…) Noi o să facem acum primii pași cu modificările în statutul partidului, programului politic. Noi trebuie să vedem, să înțelegem în decurs de 2-3 luni, cum vor avea loc aceste alegeri, cînd vor avea loc aceste alegeri. (…) Totul depinde de cînd și cum vor avea loc aceste alegeri. La sigur pot să vă spun un lucru: că PSRM va avea candidat la funcția de președinte al țării”.

El a mai adăugat că ideea consolidării partidelor de opoziție în jurul unui candidat la prezidențiale „va fi cea mai mare greșeală strategică”.

„Opinia noastră este ca să meargă mai mulți candidați, lasă să meargă toți, să fie o înțelegere între toți candidații că obiectivul nostru este să o dăm jos pe Maia Sandu (…) Și indiferent de cine va ieși în turul II va fi susținut de toate forțele de opoziție împotriva Maiei Sandu. Această abordare este corectă, pentru că dacă va fi scos, nu știu, Dodon din cursă, Chicu, cine mai sînt acolo – totuna mai rămîn candidați. (…) Dar dacă o să punem din start toți numai pe unul…”, a comunicat el.

„Socialiștii vor avea candidat. Poate fi Dodon sau nu? Poate fi Dodon candidat, o să decidem, la competența consiliului republican”, a conchis Dodon.

20
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?