Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Dispută în Parlament: „Noul cod al audiovizualului este rupt de realitate”

20 apr. 2018,, 10:50   Politică
3485 5

Proiectul legii privind Codul serviciilor media audiovizuale prezintă riscuri serioase pentru operatorii de pe piața audiovizuală din Moldova, au atenționat astăzi deputații PSRM, citați de Noi.md.

Aceștia au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi și revizuirea lui, întrucît mai multe instituții mass-media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu prevederile documentului.

„În mare grabă a apărut acest cod. La dezbaterile avute în Comise, absolut toți participanții au spus că acest proiect este rupt de realitate și că operatorii nu vor putea îndeplini cerințele Codului în redacția lui nouă. Chiar și conducerea Consiliului Coordonator al Audiovizualului a spus că prevederile acestui proiect nu sînt aplicabile. Proiectul trebuie consultat din nou, în caz contrar mulți dintre operatori nu vor putea activa în cîmpul legal și asta va duce la sterilizarea pieței mediatice din Moldova”, a avertizat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Spusele deputatului au fost însă dezmințite de unul dintre autorii proiectului, Andrian Candu. Democratul a precizat că la noul cod al audiovizualului s-a lucrat mai mult de jumătate de an, în cadrul unui grup de lucru din care au făcut parte și membri ai societății civile. Totodată, el a anunțat că proiectul va fi expertizat internațional înainte de a fi implementat.

„Acest cod este bazat pe o directivă a UE. După aprobarea în prima lectură, proiectul va fi transmis la expertiza internațională. Între prima și a doua lectură va fi un termen de tranziție”, a comentat Candu.


Plenul Parlamentului nu a susținut propunerea socialiștilor de a exclude de pe agenda de astăzi Proiectul legii privind Codul serviciilor media audiovizuale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?