Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Discuții contradictorii pe subiectul recensămîntului

11 apr. 12:11   Politică
2559 0

Subiectul recensămîntului a generat controverse în timpul ședinței Parlamentului de astăzi.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat prezența unor "experți" în recensămînt în Moldova și a îndemnat atît politicienii și colegii din Legislativ, cît și cetățenii să coopereze cu recenzorii.

„De la un timp au apărut și specialiști în recensămînt. Mă adresez politicienilor, vă rog să lăsăm exercițiul ăsta apolitic și să nu îl politizăm, să nu răspîndim informații false”, a transmis Grosu.

Ulterior, deputata din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a cerut audierea directorului general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, pentru a clarifica aspectele legate de recensămînt.

„Cetățenii au multe întrebări, la care vrem să răspuns. (…) Pentru a înlătura dubiile, propun să îl invităm la audieri în Parlament pe Oleg Cara, directorul general al Biroului Național de Statistică”, a declarat BCS.


Propunerea Dianei Caraman a strîns doar 27 de voturi și nu a fost inclusă în ordinea de zi.

Recensămîntul populației și locuințelor în anul 2024 a început în data de 8 aprilie și va dura trei luni.

Amintim că anterior Doru Petruți, director General IMAS Chișinău, companie care realizează studii și cercetări sociologice, a comentat pentru Noi.md caracterul unor întrebări din RPL.

«Nu doar întrebările astea stîrnesc și zîmbete, și acuze din partea diverselor persoane. Ce intenționează ei, pentru ce doresc să utilizeze o astfel de informație asta doar realizatorii pot lămuri. Este o informație, care pur și simplu nu are o valoare nici științifică, nici nu spune ceva relevant despre populație. Mie îmi este greu ca sociolog să înțeleg care este logica unor astfel de întrebări».

Ulterior cu mai multe precizări în privința unor întrebări din chestionarul la Recensămîntul Populației și Locuințelor (RPL) 2024, a venit și Biroul Național de statistică.

2
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?