Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Directorul pentru Europa de Est și Caucaz al BERD vine la Chișinău

21 iun. 2022,, 17:15   Politică
2336 0

Matteo Patrone, director general pentru Europa de Est și Caucaz al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), va efectua o vizită la Chișinău în această săptămînă.

El va vorbi despre sprijinul BERD pentru Republica Moldova în contextul războiului cu Ucraina și a recomandării de vineri a Comisiei Europene de a acorda Republica Moldova statutul de candidat la aderarea la UE. De asemenea, oficialul va discuta despre cum poate fi spori securitatea energetică a Republica Moldova, transmite Știri.md.

În timpul vizitei sale de trei zile, Patrone se va întîlni cu premierul Natalia Gavriliță, miniștri, oficiali ai Băncii Naționale a Moldovei și parteneri de afaceri existenți și potențiali, inclusiv bănci locale și Danube Logistics, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Pentru a aborda impactul războiului asupra regiunii, BERD a creat un cadru de reziliență și mijloace de trai de 2 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina și țările învecinate să facă față provocărilor. Acest cadru variază de la sprijin pentru restructurare și lichiditate de urgență pentru întreprinderi și sprijin de redresare pentru întreprinderile mici și mijlocii pînă la sprijin pentru securitatea energetică.

În cazul R. Moldova, BERD lucrează îndeaproape cu Guvernul pentru creșterea securității energetice, atît prin diversificarea aprovizionării, cît și prin angajamentul de a intensifica investițiile în proiecte care promovează agenda ecologică a R. Moldova.


BERD este un investitor instituțional de top în R. Moldova și, pînă în prezent, a investit peste 1,5 miliarde de euro în țară prin 154 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru peste 1 000 de firme din Moldova pentru a le ajuta să își îmbunătățească performanța și să se dezvolte.

Accentul său în R. Moldova este pe crearea unui mediu care să susțină activitatea sectorului privat, promovarea standardelor europene în sectoare și integrarea regională pentru a aduce producătorii autohtoni mai aproape de piețele lor, precum și dezvoltarea de utilități publice eficiente și durabile, care au un impact direct asupra vieții oamenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?