X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Directorul Camerei de Comerţ Americane critică deciziile Guvernului

24 iul. 2019,, 13:42   Politică
4102 1

Directorul Camerei de Comerţ Americane din Moldova (AmCham), Mila Malairau, a criticat deciziile Guvernului de a majora taxele. Într-o postare scrisă pe Facebook, Malairau susțină că Guvernul Sandu nu a ținut cont de părerea părților interesate și a estima impactul real asupra părților afectate.

"Modul în care businessul-ui (și cetățenilor) le-au fost comunicate măsurile de politică fiscală este umilitor și penibil. Anunțate într-o conferință de presă, măsurile fiscale (nu propunerile de politică fiscală) urmează să fie votate timp de o săptămînă de Guvern. Fară intenție de a verifica părerea părților interesate și a estima impactul real asupra părților afectate, decis "definitiv și irevocabil".
Da, sîntem de acord că mediul de afaceri are datoria de a achita impozitele și taxele, exact așa cum este datoria instituțiilor de stat de a respecta principiile de baza de reglementare a activității de întreprinzător, consacrate în legea 235.

Un grand mersi jurnaliștilor care foarte rezonabil s-au interesat dacă au fost consultată comunitatea de business și daca au fost estimate efectele reformei fiscale din 2018.", a scris Mila Malairau.

Reamintim că moldovenii cu venituri lunare de la 20 mii de lei nu vor mai beneficia de scutirea personală. Ministerul Finanţelor va elimina începînd cu 1 ianuarie 2020 această scutire. Mai mult, unele categorii de persoane ar putea plăti impozite mai mari.

Totodată, potrivit ministrul Finanţelor, cota de impozitare de 12%, nu va fi majorată, nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Prin aceste măsuri ministerul vrea să adune cît mai mulţi bani la buget. Totuşi, în ciuda calculelor făcute, actuala guvernare estimează un deficit bugetar mai mare cu aproximativ trei procente.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?