X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Deputații se reunesc în ședințe plenare

5 mai. 2023,, 16:50   Politică
2502 0

Joi, 11 mai, va avea loc ședința plenară a Parlamentului. Astăzi, membrii Biroului permanent au aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, care vor fi convocate în perioada 11 – 26 mai.

Deputații vor examina, în a doua lectură, proiectul de lege privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor. Tot în a doua lectură vor fi examinate inițiativele legislative care se referă la zonele economice libere și la facilitarea activității mediului de business și dezvoltarea afacerilor de la distanță. De asemenea, deputații vor examina, în lectura a doua proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative care vizează modul de administrare a drumurilor.

Pe ordinea de zi au fost incluse proiectul de lege privind accesul la informații și inițiativa legislativă care are scopul de a îmbunătăți mecanismul de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor.

Deputații vor mai discuta despre ratificarea Acordului cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la programul „Vama” al UE.

De asemenea, pe ordinea de zi figurează proiectele de hotărîre privind aprobarea Programului național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023 – 2026.


Ședința plenară de joi va începe la ora 10:00.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?