X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Deputat PAS: „Bani sînt, trebuie să aflăm de ce Vadim Ceban nu a făcut plățile”

23 noi. 2021,, 07:09   Politică
4691 11

„Sper că este o problemă tehnică. Cred că problema se va rezolva mîine.

Bani sînt, dar trebuie să aflăm de ce Vadim Ceban nu a făcut plățile”. Declarația a fost făcută de către deputatul PAS, Dan Perciun, după ce Gazprom a notificat Moldovagaz că va opri livrările de gaze, dacă în 48 de ore nu va achita o datorie de 1,3 mlrd de lei. Precizările au fost făcute la Ora Expertizei de la Jurnal TV. La rîndul său, șeful Moldovagaz a venit cu o reacție.

„Aparent este o datorie acumulată, care trebuie achitată. Am așteptarea rezonabilă de la Moldovagaz să facă plățile în termen în condițiile în care bani sînt. De ce Vadim Ceban nu a reușit să facă plățile, trebuie să aflăm mîine în detalii și să înțelegem de ce am ajuns în această situația. Probabil au existat anumite solicitări anterior pe canale neoficiale și nu au fost onorate. Situația este una mai puțin obișnuită, dar probabil una tehnică, care mîine se va lămuri”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Șeful Moldovagaz a explicat că în luna octombrie prețul de achiziție era de 800 de dolari, iar în tarif era introdus prețul de achiziție de 150 de dolari.

„Diferența de mai mult de 5 ori. Respectiv, noi nu am avut posibilitatea, nu am avut decalaj de casă și nu am putut să încasăm aceste mijloace de la consumatori, pentru că nu am avut niciun drept și tariful nu a fost actualizat. Tariful a fost actualizat doar pe 10 noiembrie și se referă doar la perioada de la 1 noiembrie și mai departe”, a spus Ceban.


Gazprom a avertizat Republica Moldova că va opri livrările de gaze naturale, dacă nu achită datoriile în 48 de ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?