Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Deputat: Discriminarea pacienților care se tratează de Covid acasă, trebuie oprită

14 dec. 2020,, 11:45   Politică
5075 1

Tratament gratuit pentru bolnavii de COVID-19, testare gratuită a populației și echipamente de protecție adecvate - sînt cîteva amendamente la politica bugetar-fiscală înaintate de grupul parlamentar „ Pentru Moldova”, anunțate, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul Ruxanda Glavan a declarat că echipa parlamentară din care face parte a votat, nu demult, pentru introducerea rețetei electronice, introdusă deja de mai multe state ale lumii, care oferă un sprijin oamenilor aflați în autoizolare.

La fel, spune Glavan, „Pentru Moldova” a propus crearea unui catalog al medicamentelor compensate, în care sa fie clar stipulat care e suma compensată de stat și care este suma de bani pe care trebuie să o scoată fiecare pacient din bzuunar pentru fiecare medicament compensat primit.

„Noi am votat un proiect foarte important, care prevede crearea farmaciilor mobile și a unităților mobile de livrare a medicamentelor, pentru ca medicamentele să ajungă cît mai aproape de pacienți”, a declarat Glavan.

Totodată, Ruxanda Glavan a declarat că pentru politica bugetar fiscală și a celor trei bugete pentru anul 2021, care urmează să fie votate în lectura a doua, deputații Pentru Moldova a propus un șir de amendamente și anume:


„-oferirea medicamentelor compensate și gratuite pentru toți cei care se tratează de Covid-19, dar și pentru tratamente necesare pentru reabilitarea post COVID. Discriminarea pacienților care se tratează la domiciliu de Covid trebuie oprită imediat. Am înregistrat un amendament și insistăm ca banii din categoria medicamente compensate să fie alocați inclusiv pentru medicație necesară la domiciliu. Insistăm pe revizuirea protocoalelor pentru tratamentul pacienților cu Covid și asigurarea accesului fizic la medicamente a tuturor celor care se află în tratament la domiciliu;

-oferirea echipamentelor de protecție adecvată și în volum suficient tuturor cadrelor medicale și organizarea testării obligatorii periodice a angajaților din instituțiile care sînt antrenate în lupta cu Covid;

-oferirea indemnizației unice de 100 mii de lei în cazul decesului unui lucrător medical, bani care urmează să fie acordați famiiliilor afectate de tragedie;

-elaborarea și implementarea unei strategii de testare a populației”, a menționat deputatul grupului „Pentru Moldova”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?