X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4010

Demisia Anei Revenco de la MAI are legătură cu tragedia de la Aeroport - deputat

6 sep. 2023,, 20:58   Politică
4266 1

Deputatul PAS Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a fost solicitat să comenteze eliberarea lui Igor Trofimov, în baza propriei cereri, din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), generată de tragedia de la aeroport soldată cu doi morți.

În context, politicianul s-a scăpat cu vorba că și demisia Anei Revenco de la șefia Ministerului are legătură cu aceeași tragedie.

Mai multe declarații a făcut miercuri, 6 septembrie curent, la emisiunea „Puterea A Patra”, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Procuratura Generală (PG) trebuie să facă claritate despre ce s-a întîmplat la aeroport. MAI a inițiat o anchetă internă, dar în urma concluziilor procurorilor vor fi luate și alte decizii în raport cu acest caz. Ana Revenco și-a dat demisia în urma activității, acesta fiind un motiv din care a plecat. Unde-i Ana Revenco acum? Nu cunosc. De ce Dorin Recean i-a mulțumit atunci secretarului de stat MAI pentru activitate? Fiecare angajat în funcție și-a îndeplinit atribuțiile așa cum i-a fost pregătirea”, a declarat Lilian Carp.

„În linii generale, noi vom avea o situație mai clară în urma investigației PG. Noi trebuie să avem ancheta dusă pînă la capăt. S-a sesizat și a fost deschis un dosar în baza căruia se studiază circumstanțele. Ion Munteanu (procurorul general interimar) va face anunțul, atunci cînd va avea concluziile finale. Este de la sine de înțeles că vor urma noi demisii? Nu cunosc, vreau să văd rezultatele”, a adăugat politicianul.


Nu în ultimul rînd, Lilian Carp a dat de înțeles că deja au trecut două luni de la tragedie și ar fi benefic ancheta să dea deja anumite rezultate, or „este necesar să se întreprindă măsuri de precauții. Noi suntem obligați să asigurăm securitate și angajaților și a pasageilor”.

6
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?