Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Declarație: Plahotniuc vrea să dea jos guvernul Chicu pentru a rămîne în libertate

11 iun. 2020,, 14:15   Politică
3543 3

Deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, este de părere că ex-liderul Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a hotărît să grăbească procesul de cumpărare a deputaților și de formare a unei noi majorități parlamentare, din cauza procesului de judecată din New York, din data de 12 iunie, unde va fi examinat procesul de declarare a oligarhului drept persoană indezirabilă în SUA.

Socialistul a declarat că Plahotniuc încearcă să rămînă în libertate, iar pentru aceasta el nu trebuie să piardă judecata în SUA.
În opinia lui Țîrdea, acum oligarhul fugar depune toate eforturile pentru a amîna examinarea plîngerii privind mandatul său de arest emis la Chișinău.
"De aceea, el încearcă să răstoarne guvernul Ion Chicu și să creeze un nou cabinet de miniștri, pentru a opri procesul penal și decizia curții pronunțată împotriva sa pe 22 mai, precum și pentru a obține mai multe argumente pentru procesul penal, care va avea loc mîine în New York", a declarat Țîrdea.
În opinia sa, dacă Plahotniuc va pierde instanța de judecată la Chișinău, atunci vineri el ar putea pierde și în instanța de judecată din SUA, ceea ce va constitui temei pentru extrădarea sa în Moldova.
Amintim că anterior Procurorul General al Moldovei a comunicat că Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari în dosarul furtului miliardului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?