X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Declarație: Nu văd posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri

25 iun. 2020,, 17:30   Politică
3899 2

Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, deoarece trecerea în masă a deputaților de la o fracțiune (partid) în alta este o profanare totală a parlamentului, mandatele "turiștilor politici" nu sînt reprezentative, oamenii decenți nu ar trebui să voteze cu reprezentanții Partidului "Șor" - unul dintre principalii figuranți ai "furtulul miliardului", nici pentru demisie, nici pentru un nou guvern.

Opinia a fost exprimată de analistul politic Alexei Tulbure, care a analizat și comentat special pentru eNews ultimele evoluții politice, inclusiv plecarea din coaliția de guvernare a unui alt deputat din PDM, motiv pentru care cei 50 de deputați rămași nu pot lua decizii importante, fără votul altor fracțiuni și grupuri.

Potrivit analistului, trecerea deputaților dintr-o fracțiune (partid) în alta este o profanare totală a Parlamentului. "Trecerea pentru bani este o crimă.

"Turiștii politici" nu sînt buni pentru activitatea politică, votul lor, mandatele, nu sînt reprezentative", a spus Alexei Tulbure, menționînd că este vorba despre întregul grup condus de Candu.

Analistul a atras atenția asupra faptului că fracțiunea Partidul "Șor" este alcătuită din deputații unuia dintre principalii figuranți ai furtului miliardului.


"Cred că vina lui este practic dovedită, pronunțarea sentinței este o chestiune de timp. Acești deputați îl reprezintă pe infractor, dar nu pe alegători. Oameni cumsecade nu trebuie să voteze cu toți aceștia, nici pentru demisie, nici pentru un nou guvern. Există o mare problemă, pentru că opoziția pro-europeană are doar 26 de mandate, iar cu atîtea voturi nu poți demite guvernul”, a menționat Alexei Tulbure.

Analistul încă nu vede claritate în ceea ce privește majoritatea în susținerea viitorului guvern, a componenței acestuia, a programului.

"Și nu văd posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri. Așadar, avem nevoie de alegeri anticipate, cu actualii deputați nu poți face terci. Cum să le obținem – acesta este subiectul unei discuții aparte", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?