X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Declarație: În Moldova trebuie desfășurată o investigație imparțială a cazului lui Plahotniuc

16 iun. 2020,, 11:45   Politică
3135 3

În cazul extrădării în Moldova a fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, sistemul judiciar autohton va desfășura o investigație completă, imparțială, bazată exclusiv pe legile examinării dosarului său.

Declarația a fost făcută de deputatul Parlamentului Moldovei din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, comentînd, special pentru eNews, decizia instanței de judecată a SUA de a respinge cererea lui Vladimir Plahotniuc de azil politic.

Acum, fostul lider al PDM urmează să caute o altă cale de salvare, de altfel, oligarhul fugar, anunțat de autoritățile moldovenești în căutare internațională, ar putea fi extrădat în patrie.

"Știm că SUA este cetatea democrației și a statului de drept. De aceea eu nu văd nimic supranatural în decizia instanței acestei țări, care a refuzat azilul politic al domnului Plahotniuc", a menționat Vladimir Bolea.

Întrebat dacă acum Plahotniuc riscă să fie extrădat, el a subliniat: "Eu nu pot să știu care vor fi următorii săi pași. Dar sper că, în cazul extrădării lui în Moldova, sistemul nostru judiciar va desfășura o anchetă completă, imparțială, bazată exclusiv pe legi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?