X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Declarație: "Deputații trebuie să oprească războaiele și să lupte doar pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor"

19 iul. 2021,, 13:30   Politică
2341 2

Aleșii poporului ar trebui deja să înceteze să vadă puterea ca un scop în sine și să înțeleagă că nu poți păși peste capete, că un loc în parlament nu va costa tragedii umane, că a-și stabili sarcina de a cîștiga putere cu orice scop nu are nici un sens, nu vei avea timp să te bucuri de ea în această perioadă scurtă de timp. Și deputații ar trebui să folosească perioada scurtă la putere pentru a îmbunătăți cît mai mult calitatea vieții oamenilor, pentru a-i face fericiți cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp.

Această opinie a fost împărtășită de deputatul ales al Parlamentului, jurnalistul Constantin Starîș. El și-a împărtășit punctul de vedere în cadrul emisiunii "Истина" pe canalul TVC21, relatează eNews.

"Categoria fericirii s-a pierdut în totalitate în politica moldovenească. La noi de 30 de ani, mulți oameni sînt mereu nefericiți, pentru că trăiesc în condiții insuportabile, viața lor le-a fost luată în 1991.... Trebuie de formulat sarcinile în așa fel încît să nu "fericim" oamenii, dar la nivelul de bază să le oferim maximul care le va permite să nu se gîndească doar la pîinea lor zilnică. Fericirea nu constă doar într-o bucată de pîine: dar în satisfacerea nevoilor culturale, a curiozității, este încrederea fermă în viitor (ceea ce nu a fost de 30 de ani, doar o perioadă scurtă)", a menționat jurnalistul.
Potrivit lui, pentru început guvernarea aleasă ar trebui să oprească acest război și să înceapă lupta pentru pace.

"Astăzi aproape fiecare familie există un "conflict înghețat" în, în fiecare comunitate, pe fiecare stradă și periodic el se dezgheață... Haideți să punem capăt acestui război și să spunem "stop", a îndemnat Constantin Starîș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?