X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Curtea de Apel pune punct în cazul Rizea

28 iun. 2023,, 15:20   Politică
3987 0

Curtea de Apel Chișinău a pus punct în dosarul privind expulzarea lui Cristian Rizea. Magistrații au menținut încheierea instanței de fond prin care a fost respinsă cererea lui Cristian Rizea, care a contestat expulzarea sa din Republica Moldova.

”Se respinge recursul declarat de avocatul Sergiu Barbăneagră în interesele lui Cristian Rizea. Se menține încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani din 11 mai 2023. Decizia este irevocabilă din momentul emiterii”, se arată de decizia instanței, semnată de Preşedintele completului, Veronica Negru și Judecătorii Ecaterina Palanciuc și Ina Dutca, transmite realitatea.

Avocaţii lui Rizea compară situaţia clientului său cu cea a profesorilor turci, explulzaţi în 2018, și spun că se vor adresa la CEDO.

Rizea a fost declarat persoană indezirabilă și extrădat autorităților române, la sfîrșitul lunii aprilie. Avocații s-au adresat în instanță în data de 3 mai, cu o acțiune împotriva Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Migrație, în care au cerut anularea deciziei cu privire la declararea străinului persoană indezirabilă.

Cristin Rizea este deținut în penitenciarul Rahova, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie.

4
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?