Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Cum motivează PCRM boicotarea alegerilor anticipate locale

31 mar. 2018,, 13:00   Politică
3272 1

Partidul Comuniştilor (PCRM) nu îşi va înainta candidaţi la alegerile locale anticipate din 20 mai în Chişinău şi Bălţi şi îndeamnă alegătorii să „ignore aceste alegeri, demonstrînd astfel dispreţul profund față de politicienii sătui şi guvernarea coruptă”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o declarație adoptată în ajun de Comitetul Central al PCRM, care este convins că „jocul „de-a alegerile” este inițiat cu un singur scop principal: mobilizarea și testarea resurselor administrative înainte de alegerile parlamentare viitoare”.

„Indiferent de cine ar fi ales în aceste alegeri, mandatul său se va reduce la cîteva luni, pînă la alegerile locale din 2019. Alegerile stabilite de regimul uzurpator nu au nimic de-a face cu dorința de a corecta în mod fundamental situația catastrofală din localităţi. Este clar că într-o perioadă atît de scurtă, neavînd sprijinul consiliilor locale şi bugetele anuale fiind deja aprobate, niciun primar nu va reuşi să rezolve chiar şi cele mai elementare probleme. De asemenea, este clar că pe agendă nu vor fi incluse problemele de dezvoltare sau soluționarea celor mai acute probleme ale oraşului, ci diferite evenimente politice și intrigi, vor fi încercate noi scheme de fraudare ca „exerciţiu de încălzire” înainte de cursa parlamentară. Drept urmare, dezbinarea societăţii moldoveneşti se va menţine ţi se va agrava, iar alegătorii vor fi înșelați din nou”, consideră comuniștii.

Ei și-au exprimat nedumerirea față de „atitudinea pasivă a Delegației UE în Moldova și a altor misiuni și ambasade europene”.

„Partidul Comuniștilor nu dorește să participe la aceste turnee unor şmecheri, la dezbinarea societății moldovenești și la înşelarea alegătorilor”, se arată în declaraţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?