Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cum comentează Serebrian anularea decretului de politică externă al Federaţiei Ruse

23 feb. 2023,, 07:20   Politică
3260 1

Anularea decretului de politică externă al Federaţiei Ruse, care garanta soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității Republicii Moldova, nu vizează doar regiunea transnistreană.

Este declaraţia făcută de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, pentru Tvr Moldova, transmite realitatea.md.

Oficialul spune că e prea devreme pentru autorităţile constituţionale să conceapă scenarii de răspuns la această situaţie.

„Nu vizează doar regiunea transnsitreană. A fost o falsă impresie că este doar referitor la regiunea transnistreană. Aşteptăm noua concepţie. Sigur că s-a schimbat conjunctura. Era şi de aşteptat. Nu a fost ceva surprinzător în această decizie. Atîta timp cît nu ştim conţinutul nou, s-ar putea să rămînă acelaşi sau foarte puţin schimbat. Să speculăm pe ceva ce se poate întîmpla, nu suntem meteorologii zonei”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

Aseară, după anunţul privind abrogarea decretului, şi Ministerul de Externe de la Chişinău a transmis că aşteaptă să vadă ce schimbări va face Moscova la acest document.


Instituţia a reamintit că pledează ferm pentru soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean.

Între timp, pe internet circulă o fotografie a unei presupuse citaţii la exerciții militare. Ministerul Apărării a dezminţit informaţia, precizînd că fotografia falsă este de anul trecut, iar societatea nu ar trebui să cadă pradă dezinformărilor și manipulărilor.

14
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?