X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cum comentează Duma de Stat rezultatele preliminare ale alegerilor din Moldova?

25 feb. 2019,, 10:00   Politică
5136 0

Rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova erau previzibile, Partidul Socialiştilor obţine o majoritate relativă, dar aceasta nu este la fel de mare după cum se aşteptau unii.

Această opinie a fost exprimată de primvice-președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrarea Eurasiatică și Relațiile cu Compatrioții, Konstantin Zatulin, care a comentat rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din Moldova într-un dialog cu reporterul de la RT, notează Noi.md.

El a menționat că Partidul Democrat, cu care au luptat socialiștii, acum obţine aproximativ 24%. Adică Parlamentul va fi fragmentat, nimeni nu va avea majoritate, fără coaliție cu cineva nu va fi posibilă formarea Guvernului. După cum se știe, în baza listelor de partid în Parlament mai accede şi Partidul „Şor”, care se poate uni cu Partidul Democrat ", a spus el.

De asemenea, Zatulin a menționat că, înainte de alegeri, politicienii moldoveni au vorbit reciproc despre multe lucruri neplăcute și acest moment va reprezenta „o povară grea în încercarea de a organiza coaliții".

„Totuşi, după cum arată practica, de la un lucru măreţ pînă la unul ridicol nu este mai mult decît un pas și, indiferent de ceea ce s-a spus înainte de alegeri, după ele totul se poate schimba într-o altă retorică. Acum, candidații se acuză reciproc de fraudă, de folosirea resurselor transnistrene, dar acestea sînt declarații destul de standard", consideră deputatul Dumei de Stat a FR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?