Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

CSJ examinează astăzi recursul privind numărul secțiilor de votare din stînga Nistrului

10 iul. 2021,, 11:56   Politică
3203 7

Un complet de judecători examinează astăzi, 10 iulie, recursul Comisiei Electorală Centrale după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat parțial hotărîrea CEC privind numărul de secții de votare care urmează să fie deschise în stînga Nistrului.

Astfel, potrivit deciziei hotărîrii Curții de Apel, numărul secțiilor de votare a fost redus de la 41 la 12. Ședința a început la 8:30.

Totodată, în timpul procesului sînt examinate și alte cereri.

Pe 8 iulie, Curtea de Apel a anulat parțial actul administrativ normativ din hotărîrea Comisiei Electorale Centrale, din 5 iunie 2021, cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au admis integral demersul Platformei DA.

În hotărîrea motivată a Curții de Apel se arată că „instanța a constatat că, prin deschiderea unui număr nejustificat de mare de secții de votare, și anume 41 la număr, Comisia Electorală Centrală, nu a respectat condițiile expres prevăzute de lege în vederea asigurării legalității procesului electoral și conformității exigențelor impuse de Constituție cu titlu de condiție a survenirii efectelor constituționale a exercitării suveranității naționale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?