X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Cristina Țărnă acuză Comisia juridică de lipsă de transparență

15 iul. 2019,, 17:39   Politică
1656 0

Fost vicedirectoare a CNA, Cristina Țărnă, care și-a depus dosarul la șefia Centrului, acuză comisia de concurs de lipsă de transparență, notează Noi.md.

Potrivit ei, deși vineri, 12 iulie, a expirat termenul de depunere a dosarelor, Comisia a decis astăzi să-l prelungească. Totodată, Comisia juridică a Parlamentului urma să publice încă vinerea trecută CV-urile, scrisorile de motivare și conceptele de dezvoltare a CNA depuse de candidați, însă nu le-a publicat.

”Mi-e trist să constat lipsa de transparență necesară în concursul pentru funcția de director CNA. Care e garanția că cei care vor aplica în următoarele zile nu vor avea acces la conceptele de dezvoltare instituțională depuse de candidații ce au depus în termen? Care e garanția că nu-și vor rescrie scrisorile de motivare? Sau că cei care au depus documente de participare mai puțin convingătoare nu le vor rescrie între timp?! Și care e garanția că aliații de la guvernare nu vor folosi următoarele zile pentru negocierea candidatului?! Transparența concursului este esențială pentru credibilitatea viitorului director CNA și a instituției în întregime... Și atît de mult vroiam să cred că vom fi guvernați altfel”, a reacționat Cristina Țărnă.

Comisia juridică a decis ast[zi extinderea termenului de depunere a dosarelor de concurs pentru funcția de Director al Centrului Național Anticorupție pînă vineri, 19 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?