Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cristina Ciubotaru despre modificarea Codului Electoral: Regulile nu se schimbă în timpul jocului

17 ian. 12:23   Politică
3051 0

Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Ciubotaru, și-a exprimat opinia pe marginea modificărilor făcute de majoritatea parlamentară la Codul electoral, creînd astfel posibilitatea organizării unui referendum concomitant cu alegerile prezidențiale.

În cadrul unei emisiuni la N4, Ciubotaru subliniază că, în general, legislația electorală nu ar trebui modificată într-un an electoral, specificînd că nu este o acțiune normală. "Regulile de joc nu se schimbă în timpul jocului", a explicat ea, adăugînd că legea nu ar trebui scrisă pentru cazuri izolate, ci pentru a acoperi un număr indefinit de situații.

Ciubotaru a comentat, de asemenea, despre tendința de a modifica legile pentru avantaje politice de moment, ceea ce consideră a fi un act de lipsă de respect față de alegători. "Atunci cînd tu pe față nu te mai ascunzi, că îți adaptezi legea după conveniența politică de moment, asta nu este respect față de alegător", a afirmat ea.

Referindu-se la posibilitatea desfășurării unui referendum în aceeași zi cu scrutinul prezidențial, Ciubotaru a menționat că este prea devreme pentru a discuta detalii, deoarece întrebarea referendumului nu a fost încă stabilită și multe aspecte rămîn necunoscute.

27
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?