Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cooperarea moldo-franceză în domeniul economic, discutată la MAEIE

18 mai. 2022,, 17:16   Politică
1915 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere cu Véronique Guillotin, președintele Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova al Senatului Republicii Franceze, aflată în vizită de lucru la Chișinău împreună cu senatorul Michel Canevet.

În cadrul întrevederii, oficialii s-au referit la ultimele evoluții regionale generate de războiul din Ucraina și impactul asupra situației de securitate, economice și sociale din Republica Moldova.

În contextul transmiterii chestionarului completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind perspectiva aderării Republicii Moldova la UE.

Totodată, au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea bilaterală moldo-franceză în domeniul economic și investițional, infrastructurii și energetic.

„Am remarcat intensitatea fără precedent a dialogului politic moldo-francez și dinamica ascendentă a dezvoltării relațiilor între țările noastre” – a spus ministrul Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?