X 
Eurovision stiri: 510
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Constantin Botnari, anunțat în căutare, cere să fie scos de sub urmărire penală

26 dec. 2022,, 15:20   Politică
3234 0

Fostul deputat PD, Constantin Botnari, anunțat în căutare pentru arest și extrădare a anunțat că avocatul sau, Iuliana Pascal, a depus o cerere de scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

„Am fost mult linșat mediatic cu dosarul penal fabricat pe numele meu, de un procuror criminal pe nume Dumitru Răileanu, care acum este fugar în România fiind el însuși cercetat penal pentru mai multe crime, inclusiv pentru abuz de serviciu, falsificarea de probe și imixtiune în justiție. Domnilor Procurori, Judecători, va rog, examinați obiectiv și doar în baza legii, toate actele care ajung pe masă Dvs, și luați decizii doar conform legii, aveți caracter să spuneți lucrurilor pe nume atunci cînd vi se împinge un dosar falsificat, nu continuați ilegalitățile începute de precedenții. Pentru că se apropie timpul să răspundeți pentru crimele comise și persecutarea cu dosare penale false în privința oponenților politici ai Maiei Sandu și guvernării”, a scris Botnari pe Telegram, transmite Pro TV.

În februarie 2022, Constantin Botnari, a fost dat în căutare internațională de Interpol pentru reținere și extrădare.

În ianuarie 2022, magistrații de la Judecătoria Ciocana au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, în lipsa, pe numele lui Botnari.

Anterior acesta a postat un video în care declara că este deschis să colaboreze cu anchetă și a cerut să fie cercetat în Marea Britanie. Potrivit PCCOCS, Constantin Botnari împreună cu Vlad Plahotniuc sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, într-un dosar în care este vizat fostul director al Agenției Servicii Publice.


Asfel, la indicația celor doi, șeful ASP ar fi facilitat eliberarea actelor de identitate pe numele persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. După plecarea PDM de la guvernare, în iunie 2019, Constantin Botnari și-a depus mandatul.

În perioada guvernării democraților, el era considerat mîna dreapta a lui Vlad Plahotniuc.

3
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?