Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Consiliul Suprem de Securitate are un nou membru

18 feb. 2022,, 12:52   Politică
2791 3

Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene a fost desemnat de președinta Republicii Moldova Maia Sandu, în calitate de membru al Consiliului Suprem de Securitate.

Un decret în acest sens a fost semnat la 16 februarie, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Anterior, poziția era ocupată de Tatiana Răducanu, judecător în demisie, președinte al consiliului de administrare al Asociației obștești „Centrul de Resurse juridice”.

„Sîntem încrezători că participarea colegului nostru în cadrul CSS va contribui la creșterea rolului societății civile în procesul de reformare, monitorizare și realizare a politicilor de securitate a Republicii Moldova”, este mesajul IPRE după ce Groza a fost numit în funcție.

Iulian Groza este jurist, specializat în afaceri publice și europene. Are licența în Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova; Studii Europene, European Research Institute, Birmingham University, Birmingham; Studii în domeniul Securității, Centrul de Studii NATO, SNSPA, București, Romînia; Doctorand, Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova.


Pe parcursul anilor 2013-2015 a fost viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE). Anterior, în anii 2004-2013, Groza a activat în mai multe funcții de la atașat la Director, în cadrul Direcției Generale Integrare Europeană, MAEIE și în Misiunea Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, iar în anii 2003-2004 a fost coordonator de proiect, A.O. „Institutul de Reforme Penale”.

345 by Diana Severin

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?