X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 510

Conducerea MAI a fost în localitățile afectate de intemperii

29 iul. 2023,, 17:20   Politică
2840 0

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, s-a aflat lîngă localnicii din regiunea Edineț, una dintre cele mai afectate zone de intemperiile din zilele trecute, pentru a afla nevoile acestora și a interveni de urgență în sprijinul lor.

Ministrul a dat asigurări despre implicarea promptă a subdiviziunilor MAI responsabile în lichidarea consecințelor situațiilor de risc, dar și transportarea neîntîrziată a loturilor de ajutoare destinate în ameliorarea situației, notează Noi.md.

“Guvernul Republicii Moldova a fost este și va fi alături de cetățeni, mai ales în astfel de situații complicate. Garantăm că vom acorda tot suportul dacă acesta este necesar”, a spus Efros.

În urma deciziei luate de Comisia pentru Situații Excepționale și aprobate în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, s-a stabilit ca localitățile raioanelor cu pagube majore în urma ploilor torențiale și rafalelor de vînt, să beneficieze de un ajutor cu scopul efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit, clădirilor administrative și culturale.


Materialele acordate reprezintă în jur de 65 000 foi ondulate pentru acoperiș și aproape 500 m3 de cherestea în sumă totală de peste 16 000 000 lei.

O parte din materiale deja a ajuns la persoanele afectate din Edineț, Cupcini.

0
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?