Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comisiile din parlamentele Moldovei, României și Ucrainei, în ședință comună

25 ian. 09:53   Politică
3249 0

O ședința comună a Comisiei juridice a Parlamentului Republicii Moldova, a Comisiei juridice a Senatul României și a Comitetului pentru politică juridică din Rada Supremă a Ucrainei se desfășoară, astăzi, în România.

La reuniune participă speakerul Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Virgil Guran, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. De asemenea, evenimentul reunește reprezentanți ai instituțiilor juridice din cele 3 țări, magistrați și avocați, diplomați, iar dezbaterile vor fi împărțite pe mai multe sesiuni de lucru.

Scopul ședinței comune este de a aduce cele trei țări la aceeași masă de discuții, cu scopul de a analiza aspectele relevante în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. În cadrul ședinței se va discuta despre recomandările ce vizează domeniul justiției și funcționarea sistemului judiciar, propuse în procesul de negociere a Republicii Moldova și a Ucrainei în contextul aderării la Uniunea Europeană.

La finalul ședinței va fi adoptată și o declarație care vizează cooperarea dintre Republica Moldova, Ucraina și România în domeniul reformării justiției și combaterii corupției.

Reuniunea comisiilor juridice se desfășoară în perioada 24-26 ianuarie.

6
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?