Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Comisia Națională pentru Integrare UE au aprobat un Plan de limitare a influenței excesive a intereselor private

7 dec. 2023,, 10:24   Politică
1039 0

Astăzi s-a întrunit Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), prezidată de șefa statului. Membrii Comisiei au trecut în revistă progresele înregistrate în realizarea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate în raportul instituției din 8 decembrie.

Participanții la ședința CNIE au aprobat un Plan pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (Plan de deoligarhizare), care face parte din cele 9 recomandări ale Comisiei Europene. Planul prevede excluderea lacunelor normative și deficiențelor practice, astfel ca instituțiile și resursele statului să nu mai poată fi utilizate în interesul unor grupuri criminale. De asemenea, conform planului, va exista un mecanism de monitorizare periodică a realizării măsurilor propuse de către instituțiile publice.

Cei prezenți au discutat și care sînt următorii pași către îndeplinirea completă a tuturor recomandărilor Comisiei Europene. Totodată, au vorbit despre eforturile diplomatice în ajunul ședinței Consiliului European din 14-15 decembrie pentru a promova inițierea negocierilor pentru aderare la Uniunea Europeană cît mai curînd posibil.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?