X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Comisia Europeana va recomanda inceperea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana

8 aug. 2023,, 22:02   Politică
3732 0

Comisia Europeana va recomanda in luna octombrie inceperea negocierilor de aderare a Republicii Moldova si a Ucrainei la Uniunea Europeana, anunta corespondentul european, Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter.

„A inceput redactarea raportului Comisiei Europene privind extinderea, care urmeaza sa fie prezentat in a doua jumatate a lunii octombrie. Situatia actuala este ca vor exista recomandari pentru ca Ucraina si Moldova sa inceapa negocierile de aderare la UE si Georgia sa obtina statutul de candidat. Dar este nevoie de un consens al celor 27 de membri UE in decembrie”, a scris Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe data de 3 martie anul trecut, iar pe 23 iunie a devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Tot atunci, Consiliul European a formulat un sir de conditii pe care tara noastra trebuie sa le indeplineasca, printre care reforme in domeniul justitiei, in sectorul administrativ si sa avanseze in lupta impotriva coruptiei. Urmatorul pas semnificativ in procesul de aderare este initierea negocierilor, iar autoritatile asteapta ca acest lucru sa se intample la sfarsitul acestui an, scrie protv.md.

Ulterior va fi semnat si ratificat Tratatul de Aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana, iar tara noastra va trebui sa se reformeze, pentru a fi in conformitate cu legislatia Uniunii Europene.

Mulți moldoveni asociază aderarea republicii la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării lor și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

9
2
2
1
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?