Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

CNA „s-a înrudit” cu Biroul Anticorupție din Ucraina

30 mai. 2018,, 15:31   Politică
3549 2

Un acord de colaborare în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei a fost semnat astăzi la Kiev, de către directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, și omologul său ucrainean, Artem Sâtnic, șef al Biroul Naţional Anticorupţie (BNA) din Ucraina.

Intenţia de a consolida cadrul legal de colaborare bilaterală între cele două părți, a venit din partea Biroului Naţional Anticorupţie al Ucrainei.

Potrivit autorităților, stabilirea unor relații de colaborare mai aprofundate cu instituțiile similare de peste hotare, pot contribui la o mai bună prevenire şi contracarare a fenomenului corupției şi a altor infracțiuni conexe.

Prin acrodul seamnat astăzi, cele două părți se obligă să coopereze mai strîns şi să facă schimb de informaţii şi experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, investigării şi divulgării actelor criminale legate de corupţie.

Pentru realizarea obiectivelor stabilite au fost prevăzute următoarele acțiuni: schimbul de date şi informații; în caz de necesitate, efectuarea activităţilor speciale de investigaţii sau întreprinderea altor măsuri necesare; organizarea de training-uri, exerciţii practice sau seminare, ateliere de lucru; etc.


Acordul a fost încheiat pe un termen nedeterminat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?