X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Cîte secții de votare la alegerile prezidențiale din Rusia vor fi deschise în Moldova

7 feb. 21:47   Politică
8395 2

Autoritățile vor deschide o secție de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia pe teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta va fi amenajată la Ambasada Moscovei la Chișinău, a precizat ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Noi am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte acest lucru va fi contraproductiv”.

În cazul în care Federația Rusă va deschide totuși secții de votare în stînga Nistrului, autoritățile de la Chișinău vor trebui să aibă un plan de reacție, a spus anterior la Radio Moldova, Mihai Popșoi.

În anii precedenți, Rusia a deschis mereu secții de votare în regiunea transnistreană, unde, conform datelor oficiale, locuiesc aproximativ 200 de mii de persoane cu cetățenie rusă.


La ultimele alegeri pentru Duma de Stat a Federației Ruse, care au avut loc în perioada 17-19 septembrie 2021, în Republica Moldova au fost deschise 30 de secții de votare, dintre care 27 se aflau pe malul stîng al Nistrului. Autoritățile de la Chișinău nu și-au dat acordul pentru deschiderea acestora.

Precizăm că Rusia i-a adresat Republicii Moldova o solicitare privind deschiderea secțiilor de votare în țara noastră pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care sînt programate în perioada 15-17 martie 2024.

6
3
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?